The Walters Art Museum, Baltimore

1600+ mensen volgen Art Salon Holland op Facebook, dat wil jij toch niet missen?

In The Walters Art Museum in Baltimore, hoofdstad van de Amerikaanse staat Maryland, vindt je de kunstcollectie van zakenman William Thompson Walters (1819–1894) en zijn zoon Henry Walters (1848–1931). De collectie is breed. Het omvat kunstwerken uit het oude Egypte, het Midden Oosten en andere werelddelen, en van de Griekse en de Romeinse klassieke oudheid. Er is West-Europese schilderkunst en beeldhouwkunst vanaf de middeleeuwen tot en met de negentiende eeuw. De collectie van de renaissance omvat tevens toegepaste kunst, waaronder keramiek, sieraden en meubilair. Er is een collectie Chinees porselein, een collectie art deco en art nouveau kunstvoorwerpen en juwelen, een collectie Islamitische manuscripten, een collectie wapens en wapenrustingen, en nog veel meer. De totale collectie van het museum bestaat uit circa 20.000 objecten.

The Walters Art Museum, Baltimore (Maryland, USA)
The Walters Art Museum, Baltimore (Maryland, USA)

COLLECTIE SCHILDERKUNST

In het Walters Art Museum zijn verschillende beroemde kunstwerken te zien, zoals het portret Livia da Porto Thiene en haar dochter Porzia uit 1552 van Paolo Veronese. Topstuk is ook het Portret van een biddende man met Johannes de Doper van Hugo van der Goes. Van Edgar Degas is er het beroemde schilderij Voor de paardenrace (1882-84). Liefhebbers van negentiende-eeuwse schilderkunst kunnen hun hart ophalen in dit museum. De collectie omvat meesterwerken van het neoclassicisme en de romantiek tot het realisme en het impressionisme van grote kunstenaars als Mary CassattEugène Delacroix, Théodore Géricault, Jean-Léon Gerôme, Jean-Auguste-Dominique Ingres, Édouard Manet, Jean-François Millet, Claude Monet, John Singer Sargent en Alfred Sisley.

Naast het werk van genoemde kunstenaars omvat de imposante collectie onder meer schilderijen van Andreas Achenbach, Rosa Bonheur, Léon Bonvin, Fra Carnevale, Pierre Puvis de Chavannes, Charles-François Daubigny, Rafaël, Henri Rousseau, Ary Scheffer, Alfred Stevens, Laurens Alma Tadema, Giovanni Battista Tiepolo en Constant Troyon.
 

BEZOEKERSINFORMATIE


ADRES
600 N Charles St, Baltimore,
MD 21201, Verenigde Staten
Telefoon: +1 410-547-9000

OPENINGSTIJDEN
- Woensdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. Donderdags van 10 tot 21 uur. Maandags en dinsdags gesloten.
- Feestdagen, gesloten op: Martin Luther King Jr. Day, Independence Day, Thanksgiving Day, 24 en 25 december.

WEBSITE

Bezoek de website van The Walters Art Museum