Museo dell'Opera Metropolitana, Siena

1400+ mensen volgen Art Salon Holland op Facebook, dat wil jij toch niet missen?

Het Museo dell'Opera Metropolitana maakt onderdeel uit van het schitterende complex in en rondom de kathedraal van Siena in Italië.

Het Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo is gevestigd vlak naast de kathedraal van Siena (foto: © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0)
Het Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo is gevestigd vlak naast de kathedraal van Siena (foto: © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0)

COLLECTIE IN VOGELVLUCHT

Hier bevinden zich kunstwerken van enkele van de grootste kunstenaars uit de kunstgeschiedenis van de Italiaanse renaissance en barok. Er is beeldhouwwerk te zien van Nicola en Giovanni Pisano, Donatello, Michelangelo, Jacopo della Quercia en Gian Lorenzo Bernini. Van Duccio di Buoninsegna is er het wereldberoemde altaarstuk de Maestà te bewonderen. Gemaakt in Byzantijnse stijl was het ooit bedoeld voor het hoogaltaar van de kathedraal zelf, nu is het echter te bewonderen in het bijbehorende museum, dat werd opgericht in 1869. Schilderijen en altaarstukken met christelijke thematiek zijn daar te zien van onder meer Domenico Beccafumi, Gregorio di Cecco, Matteo di Giovanni en Sano di Pietro. Onder de kathedraal, in de crypte zijn muurschilderingen te bewonderen, die gemaakt zijn in de dertiende eeuw na Christus. De kathedraal geniet tevens bekendheid vanwege de vloer, die op een technisch zeldzame manier met mozaïeken van marmer is ingelegd. Het museum biedt een uitkijkpunt om van het uitzicht over de stad Siena te genieten.

BEZOEKERSINFORMATIE


ADRES
Piazza del Duomo, 8,
53100 Siena SI, Italië
Telefoon: +39 (0)577/283048

WEBSITE

Bezoek de website van de kathedraal van Siena