Fogg Museum, Cambridge

1400+ mensen volgen Art Salon Holland op Facebook, dat wil jij toch niet missen?

Het Fogg Museum is het oudste van de kunstmusea die verbonden zijn aan de Harvard University in Cambridge, Massachusetts. Het opende de deuren voor het publiek in 1895. Tegenwoordig valt het museum onder de Harvard Art Museums, samen met het Busch-Reisinger Museum en het Arthur M. Sackler Museum. Deze musea kunnen gezamenlijk putten uit een collectie van meer dan 250.000 kunstwerken.

Het Fogg Museum in Cambridge
Het Fogg Museum in Cambridge

COLLECTIE IN VOGELVLUCHT

Het Fogg Museum toont de Westerse kunstgeschiedenis vanaf de middeleeuwen tot aan het heden. Zwaartepunten in de collectie liggen op de vroege Italiaanse renaissance, de kunst van de Engelse Prerafaëlieten en de Franse kunst van de negentiende eeuw, van stijlen als het neoclassicisme, de romantiek, het realisme en het symbolisme. De Wertheim collectie is een van de grootste verzamelingen in de Verenigde Staten met kunst van het impressionisme en het postimpressionisme. Een kunstwerk dat het museum als zeer bijzonder beschouwd is onder meer Zomers Tafereel uit 1869 van de jong gestorven Franse kunstenaar Frédéric Bazille, een schilderij dat fraai de overgang markeert van het realisme naar het impressionisme. Een ander topstuk is het schilderij Rafaël en Fornarina van de Franse neoclassicist Jean Auguste Dominique Ingres, een eerbetoon aan/denkbeeldig portret van zijn grote voorbeeld Rafaël, de grote meester van de Italiaanse hoogrenaissance. Ook van Picasso bezit het museum een meer dan gewone collectie.

Belangrijke Europese en Amerikaanse kunstenaars in de collectie van het Fogg Museum zijn onder meer: Fra Angelico, Sandro Botticelli, Edward Burne-Jones, Cézanne, John Singleton Copley, Honoré Daumier, Charles Harold Davis, Degas, Thomas Eakins, Gauguin, Domenico Ghirlandaio, Van Gogh, Philip Guston, Winslow Homer, Lorenzo Lotto, Manet, Matisse, Gustave Moreau, Jackson Pollock, Nicolas Poussin, Man Ray, Rembrandt, Pierre-Auguste Renoir, Rodin, Dante Gabriël Rossetti, Jacob van Ruisdael, John Singer Sargent, Jan Steen, Gilbert Stuart, Henri de Toulouse-Lautrec en James Abbott McNeill Whistler.

BEZOEKERSINFORMATIE


ADRES
32 Quincy St, Cambridge,
MA 02138, Verenigde Staten
Telefoon: +1 (617) 495-9400

WEBSITE

Bezoek de website van de Harvard Museums in Cambridge