Columbus Museum of Art, Columbus

1400+ mensen volgen Art Salon Holland op Facebook, dat wil jij toch niet missen?

Het Columbus Museum of Art in Columbus, Ohio
Het Columbus Museum of Art in Columbus, Ohio

COLLECTIE IN VOGELVLUCHT

Het Columbus Museum of Art, dat in 1878 open is gegaan voor het publiek, is op het moment vooral gericht op moderne en hedendaagse kunst. Het museum bezit tevens een grote collectie van kunstenaars uit vroeger eeuwen. Grote namen in dat deel van de collectie zijn onder meer François Boucher, Anthonie van Dyck, Artemisia Gentileschi en Élisabeth Vigée Le Brun. Van die laatste kunstenares behoort het portret van Varvara Ivanovna Narishkine, geboren Ladomirsky tot de absolute hoogtepunten uit de collectie. Vigée Le Brun schilderde het in het jaar 1800 in neoclassicistische stijl.

Het museum is onder verdeeld in verschillende afdelingen en verschillende deelcollecties. In het oog springend zijn de Sirak Collection en de Ferdinand Howald Collection. De Sirak collectie omvat werk van impressionisten, symbolisten en expressionisten, zoals James Ensor, Emile Nolde, Odilon Redon en Pierre-Auguste Renoir. In de Ferdinand Howald collectie ligt het zwaartepunt ook op vroege moderne kunst. Het bestaat uit schilderijen en andere kunstwerken van zowel Amerikaanse als Europese kunstenaars. Er is een aanzienlijk aantal werken te zien van Franse kubisten, onder wie Albert Gleizes, Fernand Léger, Jean Metzinger en Pablo Picasso.

Ook van de volgende kunstenaars is werk te zien in het bezienswaardige Columbus Museum of Art: Albert Bierstadt, Rosa Bonheur, Peter Blume, Mary Cassatt, Paul Cézanne, Edgar DegasRobert Delaunay, Charles Demuth, Preston Dickinson, William Glackens, Marsden Hartley, Winslow Homer, Edward Hopper,  Jean Auguste Dominique Ingres, Rockwell Kent, Ernst Ludwig Kirchner, John Marin, Henri Matisse, Claude Monet, Jules Pascin, Maurice Prendergast, Man Ray, Diego Rivera, John Singer Sargent, Allan Sekula, Charles Sheeler, Raphael Soyer, Maurice de Vlaminck en Max Weber.

BEZOEKERSINFORMATIE


ADRES
480 E Broad St, Columbus,
OH 43215, Verenigde Staten
Telefoon: +1 614-221-6801

WEBSITE

Website van het Columbus Museum of Art in Ohio